Kiek laiko galioja sužadėtuvės?

Įrašas patalpintas:

Kategorijos: Sužadėtuvės

Kiek laiko galioja sužadėtuvės?

Sužadėtuvės – vienas įsimintiniausių įvykių kiekvieno gyvenime. Susižadėjus jau laukiama bei ruošiamasi svarbiausiam etapui jūsų santykiuose – santuokai. Tai yra labai įdomus laikas porai, pilnas romantikos ir šilto jaudulio. Kiekviena pora šiuo laikotarpiu mėgaujasi skirtingą laiko tarpą. Tačiau kokios yra sužadėtuvių tradicijos ir ar yra taisyklės apie tai, kiek laiko iš viso sužadėtuvės galioja? Dote.lt į šį klausimą atsako atsižvelgiant į pagrindinius veiksnius darančius įtaką sužadėtuvių laiko trukmei. Skaitykite ir sužinokite kiek laiko galioja sužadėtuvės.

Ilgos sužadėtuvės

Religiniai bei kultūriniai veiksniai

Susižadėjimo trukmei įtaką gali daryti kultūriniai ir religiniai įsitikinimai. Pavyzdžiui, Katalikų Bažnyčios vestuvių reikalavimai apima dalyvavimą šešių mėnesių pasirengimo santuokai programoje, o tam tikros kultūros teigia, kad vieneri metai ir viena diena yra tinkamas laiko tarpas, kad galėtum būti visiškai tikras savo sprendimu. Štai kinai mano, kad sužadėtuvių laikotarpis turėtų trukti dvejus metus, o vestuvių datą galima pakeisti atsižvelgiant į palankią datą, kurią parenka išminčius. Kitos poros laukia sėkmingų datų, draugystės metinių, laimingu numeriu pažymėtos dienos ar astrologiniais spėjimais išrinktos sėkmingos datos.

Vestuvių planavimo subtilybės bei finansai

Kai ant mylimosios piršto jau užmautas sužadėtuvių žiedas, pradedama mąstyti apie būsimas vestuves. Psichologų teigimu, streso bei nerimo potyris vestuvių planavimo metu kone prilygsta egzamino laikymui ar darbo pokalbiui. Specialistai pataria šios šventės planavimą pradėti kuo anksčiau bei sutinka, jog tai užima nemažai laiko, ypač vestuves planuojant savarankiškai. Šiuo atveju dažna pora lieka susižadėjusi bent metus vien tam, kad spėti suplanuoti svajonių vestuves. Dauguma porų taip pat vestuves svajoja švęsti šiltuoju metų laiku, tad jei susižadėjote žiemą bei planuojate sutuoktuves Lietuvoje, teks palaukti vėlyvo pavasario ar vasaros.

Nemažiau svarbus vestuvių planavimo aspektas yra biudžetas bei finansinė padėtis. Daugelis porų atideda vestuves laukdamos kol sutaupys reikiamą sumą joms iškelti. Taip pat kaupiami finansai povestuvinei kelionei, vadinamajam „medaus mėnesiui“, na, o dar dauguma jaunųjų po vestuvių trokšta sugrįžti į bendrą būstą, tad neretai taupoma net ir jam. Dėl visų šių priežasčių vestuvės atidedamos keleriems metams ar neapbrėžtam laikui, kol bus sukaupta reikiama suma naujos šeimos kūrimui.

Trumpos sužadėtuvės

Sentimentalūs veiksniai

Vestuvių planavimo procesas taip pat gali būti gana greitas ir tuo atveju poros neturi laiko pasimėgauti sužadėtuvėmis. Tai gali atsitikti dėl daugybės gyvenimo įvykių, įskaitant įstojimą į kariuomenę, išvykimą į užsienį, universiteto baigimą, prieš pasitraukiant pagyvenusiems šeimos nariams ar prieš kūdikio gimimą. Taigi, spartėja planavimo procesas bei trumpėja susižadėjimo laikotarpis.

Tačiau poros, kurios nusprendžia greitai susituokti, dažniausiai susiduria su nemažai iššūkių. Pavyzdžiui, daugelis porų negali rasti idealios vietos vestuvių rengimui, norimo fotografo, o nuotaka vestuvinę suknelę privalės išsirinkti skubėdama. Taip pat tokios šventės greitas planavimas, vestuvių versle jums kainuos daug daugiau.

Kultūriniai papročiai

Kai kurios pasaulio šalys, kaip Indija bei Rusija turi gan tvirtas vestuvių tradicijas bei taisykles, kada po pasipiršimo, reikėtų tuoktis. Vidutinė Indijos sužadėtuvių trukmė yra nuo šešių iki aštuonių mėnesių, tačiau daugelis porų nusprendžia tuoktis jau kitą dieną po susižadėjimo. Rusijoje vidutinė susižadėjimo trukmė yra nuo vieno iki trijų mėnesių nuo pasipiršimo. Persų kultūroje poros turi lygiai 95 dienas susituokti. Mūsų šalyje dažniausiai poros tuokiasi praėjus 8-12 mėnesių po sužadėtuvių.

Atsakant į klausimą, kiek laiko galioja sužadėtuvės, reikia aprėpti nemažai elementų. Taigi, vieno visiems tinkamo atsakymo nėra. Kiek laiko truks jūsų susižadėjimas, priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant finansinius planus, pasiruošimą vestuvėms bei padėtį šeimoje. Dote.lt visgi pataria vestuves planuoti neskubant, tačiau taip pat nedelsti per ilgai bei nepamiršti savo planų susieti savo meilę santuoka.