Labai įdomūs faktai apie brangakmenius

Įrašas patalpintas:

Kategorijos: Sužadėtuvės

Labai įdomūs faktai apie brangakmenius

Kiekvienas brangakmenis yra savito grožio, kuris paprastai nepalieka abejingų. Brangakmenių naudojimas juvelyrinių dirbinių gamyboje buvo žinomas dar prieš tūkstančius metų. Be to, jie taip pat turi ir simbolinę prasmę. Todėl labai įdomu ir naudinga pateikti keletą faktų apie visais laikais žmonių dievinamus brangakmenius.

Deimantai

Mėgstamiausi senovės Egipte

Žalios spalvos brangakmeniai senovės egiptiečių buvo ypatingai vertindami. Jie tikėjo, kad tokie brangakmeniai juos dėvinčiam žmogui gali atnešti sėkmę. Tuo laikotarpiu peridotas (chrizolitas, olivinas) ir smaragdas buvo du labiausiai mėgstami ir vertinami žalios spalvos brangakmeniai. Manoma, kad žmonės labai dažnai sumaišydavo šiuos du nuostabaus grožio brangakmenius. Egipto karalienė Kleopatra ypatingai mėgo peridotą. Ir nors ji taip pat labai mėgo smaragdus, kurie atrodė labai panašiai, vis dėlto jos pats mėgstamiausias brangakmenis buvo peridotas.

Kiečiausias brangakmenis

Turbūt kiekvienas iš jūsų galėtumėte atsakyti, koks brangakmenis yra pats kiečiausias visame pasaulyje. Ir taip, jūs būtumėte visiškai teisūs – tai yra deimantas. Šis brangakmenis yra pripažįstamas pačiu geriausiu moterų draugu! Pagal Moso skalę deimanto kietumas yra 10. Taigi, tai paverčia jį pačiu kiečiausiu ir stipriausiu brangakmeniu. Deimanto kietumas ir patvarumas paverčia jį tobulu brangakmeniu juvelyrinių dirbinių gamybai.

Granato pavadinimo kilmė

Ar kada nors pastebėjote, kad granatas yra labai panašus į granato sėklas? Nors kai kurie žmonės mano, kad granato pavadinimas kilo iš žodžio, kurio reikšmė buvo „kraujas“, iš tikrųjų granato pavadinimo kilmė yra šiek tiek kitokia. Šis kraujo raudonumo brangakmenis savo vardą gavo dėl granato vaisiaus, kadangi granatas yra labai panašus į granato vaisiuje esančias sėklas. Kita vertus, granato vaisius taip pat nuo seno simbolizavo gyvenimą, mirtį ir atgimimą. Taigi, granatas turi ir labai simbolinę reikšmę.

Lengviausias brangakmenis

Gintaras yra pripažįstamas pačiu lengviausiu brangakmeniu Žemėje. Gintaras yra toks lengvas, kad jis gali plūduriuoti sūriame vandenyje. Jis yra organinės kilmės mineralas, kuris susiformavo sustingus spygliuočių augalų sakams. Nors gintaras yra paplitęs visame pasaulyje, tačiau būtent Baltijos gintaras sudaro daugiau nei 80 % viso pasaulyje randamo gintaro. Be to, Baltijos gintaras yra laikomas pačiu stipriausiu gintaru, todėl jis labai dažnai naudojamas kuriant juvelyrinius dirbinius.

Brangakmenis su natūraliais dryžiais

Nuostabusis agatas yra žinomas dėl savo natūralių dryžių. Šiame brangakmenyje yra daugybė natūraliai susiformavusių spalvotų dryžių (arba linijų), kurios paverčia agatą labai unikaliu ir kartu ypatingai „menišku“. Pastarieji agate esantys dryžiai yra susidarę dėl mineralų, tokių kaip chalcedonas arba kvarcas, sankaupų.

Retas raudonasis deimantas

Nors visi spalvoti deimantai yra reti, pats rečiausias iš jų yra raudonasis deimantas, kuris randamas Brazilijoje, Afrikoje ir Australijoje. Mokslininkų teigimu, iki šiol buvo rasta tik apytiksliai 20-30 šių retų deimantų ir dauguma jų sveria mažiau nei pusę karato.

Įspūdingasis tanzanitas

Mėlynos ir violetinės spalvos brangakmeniai yra pakankamai patrauklūs, o kai kalbama apie spalvotuosius brangakmenius, tanzanitas nusipelno ypatingo dėmesio. Šis retas violetiniai mėlynos spalvos brangakmenis yra ypač gražus ir kerintis. O visų svarbiausia, kad šis brangakmenis yra ir labai retas – tanzanitas pasaulyje yra randamas tik vienoje vietoje ir tai yra Kilimandžaras (Tanzanija).

Brangakmeniai

Ar šie faktai jus sudomino ir paskatino juvelyriniais dirbiniais pasidomėti dar plačiau? Jei taip, siūlome jums susipažinti ir su daugybe įdomių faktų apie geriausius moterų draugus – deimantus.